Intieme technologie

Een verzameling van inspirerende artikelen over intieme technologie. Wat gaat technologie voor ons betekenen als het steeds dichter op ons lichaam komt?

Hoe dichtbij mag technologie komen?

Rinie van Est van het Rathenau instituut stelt vragen bij de technologie die steeds dichter op ons lichaam komt. Een inspirerend praatje vol met vragen die we onszelf zouden moeten stellen. 

Empathic Things

Intieme technologie, van wearables tot biohacking

“De afgelopen jaren is informatie-technologie steeds persoonlijker en socialer geworden en meer nadrukkelijk aanwezig. De opkomst van wearable computing en andere vormen van empathische ‘dingen’ lijkt een logische volgende stap: nog intiemer, nog meer op de mens gericht, en altijd en overal aanwezig. Of zoals ibm het zegt: ‘A host of technologies is coming that will help us overcome our limitations and will transform the way we interact with machines and with each other.’”

Ethiek en Domotica

Toezichthoudende domotica, een handreiking voor zorginstellingen

Hoe dichtbij mag technologie komen als je het toepast bij mensen met een verstandelijke beperking? En hoe leg je hen uit wat het betekent? Alistair Niemeijer deed er uitgebreid onderzoek naar. Dit resulteerde onder andere in een zeer praktische handleiding. Een aanrader.

Maand van de filosofie: Mens en Techniek

“Het thema van de Filosofie Maand is Mens en techniek. Hoe ver kunnen we gaan in het verbeteren van de mens door middel van techniek? De invloed van techniek op ons dagelijks leven is enorm. Moeten we de mens beschermen tegen zijn eigen uitvindingen?”

Een verzameling met zeer interessante artikelen en blogs over het thema mens en techniek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven