Simpel Complexity: Simplexity

“Mensen hoeven niet te veranderen, mensen moeten meer mogelijkheden krijgen.” Dat is een uitspraak van Jeroen van Schaik, voormalig directeur van Noxqs. Daarmee bedoeld hij dat technologie bruikbaar moet worden gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat zij niet hoeven te leren hoe er mee te werken, maar dat ze door de technologie meer kunnen. En dat geldt, aldus Jeroen, ook voor medewerkers in de zorg.

Nu wordt er in de wereld meer software gemaakt dan alleen voor mensen met een verstandelijke beperking. En deze software wordt steeds complexer én eenvoudiger te gebruiken. Maria Jalasvirta (Strategy Analyst bij Siegel+Gale, London) laat ons in een uitgebreid artikel zien dat dit nu net de nieuwe trend is: Simplexity.

Simple Complexity – What Google, Apple, Microsoft and MIT Teach Us about “Simplexity”

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven