Aankondiging Sanne in Direct Duidelijk tour

Direct Duidelijk Tour

De Nederlandse samenleving is divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Hoe zorg je voor duidelijke taal? Hoe maak je jouw communicatieboodschap inclusief en dus begrijpelijk voor iedereen? Deze – en meer – onderwerpen komen aan bod in de Direct Duidelijk Tour: een serie online bijeenkomsten over duidelijke, inclusieve en bruikbare overheidscommunicatie.

www.directduidelijk.nl

Wat was de vraag?

We zijn druk bezig met de Direct Duidelijk tour en we willen graag een aantal interactieve sessies organiseren. Jouw vertaalsessies van de persconferentie zijn indrukwekkend. En je doet dit steeds met ervaringsdeskundigen. Wil je ons ons helpen ook een paar interactieve sessies op te zetten samen met ervaringsdeskundigen? Dat was de vraag die Victor Zuydweg me eind mei stelde.

Waarom was het nodig?

De kernboodschap van meer inclusief communiceren is dat het belangrijk is om samen te werken met de mensen voor wie je schrijft. Dat wilde de mensen van Direct Duidelijk graag ook meegeven als ervaring aan alle gasten.

Wat is er mogelijk gemaakt?

We hebben twee sessies georganiseerd. Tijdens de eerste sessie op 4 juni werden we geholpen door vier ervaringsdeskundigen van de LFB. Samen met hen zijn we bestaande brieven gaan vertalen in meer begrijpelijke taal. Op 2 juli hebben we nog een sessie gedaan met een grotere groep ervaringsdeskundigen. Daarbij was het doel om te ervaren dat er altijd nóg een perspectief is dat je zelf niet kent. Een leerzame sessie voor iedereen die erbij was.

Lees hier de tips en het verslag van de laatste sessie Handen uit de mouwen: Direct Duidelijke Communicatie voor Iedereen
Meer informatie over de Tour of afleveringen terugkijken? Direct Duidelijk Tour

Hoe was de samenwerking?

Ik kwam terecht in een groot en hard werkend team. De samenwerking was vanaf dag 1 heel prettig. Ik voelde me welkom en werd direct ondersteund door vakkundige mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven