coronamelder wordt getest in de praktijk

Test Landelijke Corona app

Het is eind juni. De Corona-app is volop in ontwikkeling. De ontwikkelaars willen een prototype testen bij heel veel verschillende groepen mensen in de samenleving. En daarom bellen ze mij

Wat was de vraag?

Met welke groep moeten we nog meer testen? En wil jij ons helpen deze test op te zetten? Volgende week.

Waarom was het nodig?

Maar natuurlijk wil ik dat. In mijn tijd bij Noxqs testte ik regelmatig software met allerlei groepen mensen. We kiezen samen voor een groep ‘kwetsbare burgers’. Sorry, maar ik weet even niet goed hoe ik de groep mensen anders moet omschrijven. Juist voor deze groep mensen is het van extra belang om goed aan te kunnen geven wat er beter/anders moet aan de app.

Dit zijn de meest kwetsbare mensen. Zij hebben goede informatie het hardst nodig. Maar worden juist vaak vergeten bij het overbrengen van informatie.

Wat is er mogelijk gemaakt?

“Ik ben bang dat ik de hele tijd ga kijken of ik Corona heb.”
“Wat is eigenlijk de meerwaarde voor mij?”
“Als ik Corona zou hebben dan ga ik meteen iedereen waarschuwen”

Samen met met Maike Klip en Marjon Bussink en het wijk-activatie team Geitenkamp de Corona-app getest. Dit was een groep mensen die zich de afgelopen maanden heel eenzaam heeft gevoeld. Veel mensen waren heel angstig en verloren soms zelf de zin in het leven. En dan is een app die je op elk moment kan vertellen of je Corona hebt, misschien wel lastig. Hoe kunnen we deze mensen toch gerust stellen?

Als laatste oefening heeft iedereen op video vastgelegd hoe hij/zij een naaste overtuigd om de app wel of niet te gebruiken.
Deze film + een heleboel andere inzichten heeft Maike Klip meegenomen naar haar team. Samen met nog een heleboel andere inzichten gaan ze de app nog veel toegankelijker maken

Lees hier de bevindingen App testen met wijkbewoners
Lees hier de blog van Maike over de testen Een app voor Simone

Hoe was de samenwerking?

Het zijn bijzondere tijden. Waardoor dingen soms heel snel en vol vertrouwen gaan. In zeer korte tijd had ik contact met Marjon Bussink, bracht zij me in contact met de wijkbewoners en zat ik met Maike Klip een test te doen. Zonder elkaar te kennen, maar met vol vertrouwen hebben we heel prettig samengewerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven