Gebruikers betrekken bij implementeren

Lezing en dialoog – week van de implementatie

Wil je ook meer/beter samenwerken met je toekomstige gebruikers bij het implementeren van technologie in de zorg? En zou je willen dat de mensen met ervaringskennis uit de zorg ook mee kunnen werken in jouw project? Dan is deze sessie voor jou. Wij nemen je mee in hoe je die samenwerking kan vormgeven. Welke hobbels je kan verwachten en wat praktische tools zijn om in te zetten.

27 januari 2022
10:30 – 11:30 (deel 1 – lezing)
11:30 – 12:30 (deel 2 – dialoog)
Locatie: zoom
€: gratis
Inschrijven kan hier inschrijflink

Hoe?

We verzorgen een lezing met een beetje interactie. Daarna een dialoog (veel interactie).  Hier is er ruimte om iemand te ontmoeten die je nog niet kende of gewoon even te vertragen door te luisteren naar de verhalen van anderen.

Wie zijn wij?

Anne Hendriks: Is ervaringsdeskundig in het leven met spasme en 24 uurs ondersteuning. Anne zet haar ervaringsdeskundigheid in bij Academy het Dorp als gastvrouw en sparringspartner bij projecten.

Sanne van der Hagen is ervaringsdeskundig in het begeleiden van veranderingen bij zorgorganisaties die bezig zijn met implementeren. Sanne zet haar ervaringsdeskundigheid in bij Vrienden van verandering en bij diverse projecten in de zorg.

(S)Anne is een duo dat samenwerken op de kaart zet. Ze bevorderen het samenwerken tussen groepen die elkaar van nature niet zo snel vinden. Bijvoorbeeld projectleiders en mensen met ervaringskennis. Daarin proberen ze zelf het goede voorbeeld te leven.

Voor wie is deze sessie?

  • Ervaringsdeskundigen die denken “Ik wil meewerken bij het implementeren van technologie”
  • Medewerkers uit de zorg die denken “Ik wil meer leren over samenwerken voor mijn implementatietrajecten”
  • Managers uit de zorg die denken “Ik neem besluiten over implementeren, wat kunnen mensen met ervaringskennis voor mij betekenen?”
  • Iedereen die denkt: “samenwerken met mensen met ervaringskennis bij implementeren is belangrijk, maar ik weet nog niet goed hoe”

Deel 1 – Lezing

Wij geloven in het goede voorbeeld. Als je praat over samenwerken helpt het om het eerst ook zelf te doen. Of in ieder geval te voelen dat het nodig is. En dat gaat alleen door eerst te verbinden met jezelf. Daarom beginnen we met een theatrale lezing die raakt.

We vertellen ook hoe je inclusief kan implementeren: wat is daarvoor nodig en wat levert dit eigenlijk op? Natuurlijk met voldoende ruimte voor reflectie en interactie.

We beantwoorden ook de vraag die vrijwel iedereen ons stelt: hoe begin ik dan? Hoe start ik deze samenwerking op?

Deel 2 – Dialoog

In deel twee gaan we met elkaar in dialoog. We gebruiken hiervoor een werkvorm waardoor er een gesprek ontstaat waarin iedereen diens ervaring kan delen. Hier is rust en ruimte om samen te reflecteren. Het onderwerp van de dialoog is samenwerken. De dialoog duurt een uur. Wij laten de eindtijd open. Iedereen die nog even wil blijven hangen kan dat doen.

Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Inschrijven voor deze sessie kan helaas niet meer.

Dit is een sessie in het kader van de week van de implementatie. Kijk voor meer activiteiten in deze week op de website van het NIC (Nederlands Implemenatie Collectief) Link naar de website

Reacties van deelnemers op deze sessie:

Wat is je het meest bijgebleven?
“Het open gesprek. Waardoor ruimte ontstaat voor kwetsbaarheid én kracht. Want wat een power laten jullie zien! Dank voor het delen!”

“Persoonlijk heeft de 27e het kleine, meer intieme deel na de pauze mij het meest geraakt. Heel bijzonder hoe ‘veilig’ en openhartig dat was. ‘Voel’ dat dit bij de mensen zelf ook als eerste behoefte, een band en verbinding. Het staat haaks op de professionele distantie en ik vind het een puzzel hoe ik hier eerlijk en evenwichtig mee om kan gaan, voor
mezelf en voor de mensen waarmee ik werk.”

We hebben de sessie óók verzorgd voor de Innovatie Impuls tijdens de Zorgestafette. Die presentatie kun je terugkijken. Link naar de video.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven