Tijdschrift Markant

In maart 2011 verscheen er een interview over mij in Tijdschrift Markant. Dat was de start van een lange samenwerking. Ik nam plaats in de redactiecommissie waar ik bijzonder van genoten heb. De samenwerking met de bestuurders om te komen tot nieuwe onderwerpen was leuk en uitdagend. We hebben samen een mooi nummer over ‘de waarde van mensen met een beperking voor de samenleving’ gemaakt en ook een uitgebreid nummer over technologie.

Daarna schreef ik vanaf 2014 een vaste rubriek. Eerst ‘whappsites’ met nieuwe apps en websites. Daarna een column over alle mislukkingen die ik heb begaan en vervolgens nog vier rubrieken over e-inclusie. En nu is het een goed moment om het stokje over te geven. Dit schrijft Johan de Koning (als die tijd hoofdredacteur / coordinator) over mijn vertrek:

Vriendin van verandering
In deze Markant lezen we voor het laatst een column van Sanne van der Hagen. Met veel enthousiasme hield zij ons acht jaar lang op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en technologische innovatie. Eerst met de rubriek Whappsites, waarin ze nieuwe technologische hulpmiddelen introduceerde, daarna met de column E-inclusie.
Toen zij begon werd internet in de gehandicaptenzorg vooral gezien als een verschijnsel waartegen je mensen met een beperking moest beschermen. Er waren weinig toepassingen die voor hen waren ontwikkeld, de digivaardigheid van medewerkers was beperkt en op veel locaties was geen wifi.
Gelukkig is er veel verbeterd, vindt Sanne van der Hagen. ‘Er zijn meer digitale hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met een beperking en die bereiken hen ook beter’, zegt ze, ‘maar er is nog altijd aandacht voor nodig. Dat zal ook zo blijven.’
De meeste initiatieven die ze uitlichtte, zijn weer verdwenen. ‘Maar sommige hebben alles overleefd. Steffie.nl was er bijvoorbeeld al en is gegroeid. Zij hebben direct de juiste snaar geraakt, doordat ze echt op de gebruiker zijn gericht.’
Ook Sanne van der Hagen zelf heeft zich verder ontwikkeld. Ze houdt zich bezig met mensen en organisaties die werken aan verandering of iets zouden willen veranderen. ‘Ik vertrek altijd vanuit de mens en de context waar die zich bevindt’ Ze begeleidt en traint mensen en organisaties. We gaan vast nog veel van haar horen. Haar nieuwe bedrijf heet Vrienden van verandering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven